Friday, September 4, 2009

orait! NIE LAR KEJE² AKU SEBELUM MELAWAT SARAWAK




Bukan senang nak jadi designer.Kene perah otak cari idea buat suatu design yang rasmi nie.Macam banner kat atas nie,mule² aku lukis dulu atas kertas.Bese ler basic animator kan pape hal paln ats kertas.Kalu animator dowang nie akan sampai buat meeting.Aku?...Hmm..kene cari ilham sendiri.Saket otak aku.Banner yang atas sekali first² aku buat.Nampak simple sangat color die so aku tukar banner yang baru lak.Bawu nampak meriah sikit and biar mencapap sikit..huhu...napew aku pilih color merah,sebabnyer fakulti mekanikal UMP memang sinonim dengan color tu.
Lepas design banner,publisiti kene memang penting untuk tarik ramai owang follow visit neh.Macam gamba kat ats neh,aku pergi pejabat canseleri untuk upload banner nukilan aku neh.Bangge siot keluar terpampang muke depan homepage web UMP...huhu...g ar ushaa kat web UMP adew tak banner aku.Pagi kemarin aku pergi ofis canseleri tukar banner baru.
Yang nie pulak untuk name tag peserte yang follow visit neh.Mule² aku design color hitam dan merah.Tapi bincang time meeting sume tak suke aku punye color.Design ok jew.Alaaa.....dah delete design awal² aku buat name tag.Lepas tu aku tukar color nampak mencapap sikit.Cam gamba kat atas neh.Sume dak² time miting suke.Kalau x sukew gak,aku nak drop subjek nie terus bikin tencen jew..haha...tali name tag nie pon color kuning gak.Memang kamcing ar ngan color name tag neh.Tak nak lar letak color macam² kan.

Fuhh...nie lar keje aku sebagai Ketue Unit Dokumentasi untuk IVS MECHAPRO'09:SARAWAK.Bukan senang nak handle kerje neh.Nampak mudah tapi bile dah rase dapat kerje camnie bawu taw tinggi rendahnyer langit.Aku adew AJK² aku yang banyak tolong aku buat kerje.Dowang banyak tolong deal dengan tokey kedai buat tempahan.Sambil tu,aku bagi dowang experience baru camner nak handle and berkomunikasi dengan owang luar.



2 comments:

~nEeYsA~ said...

wahh..
gle bz dak ni..
ape2 pun,thniah la d ats ape yg ko dh wat slme ni..
caya lah..
smoga trip ke srwk enjoy je nnti yer!

fAhMi said...

terbaik r izul banner ko wat...
teruja aku tgk banner ko 2.
hehe..