Sunday, March 22, 2009

orait! KUMPULAN SAUJANA KER NIE??

Bekas penyanyi nasyid kumpulan Saujana iaitu kumpulan nasyid yang dahulunya terkenal dengan penyanyi-penyanyi kumpulan ini yang terdiri dari pelajar-pelajar cemerlang. Kumpulan ini yang pernah popular suatu masa dahulu tetapi senyap kini mungkin kerana anggota kumpulan ini yang sibuk dengan pelajaran.

Namun begitu, nama kumpulan nasyid Saujana digegarkan semula dengan kemunculan salah seorang anggota nasyid kumpulan ini iaitu Khairul Idzwan Baharin yang dikenali kini Dr Khairul Idzwan Baharin,27 dengan penampilan yang amat berbeza sekali berbanding dengan imej nasyid dahulu di program realiti One In A Million (OIAM).

Mungkin beliau ingin meniru jejak langkah Faizal Tahir dahulu yang sebelumnya adalah penyanyi nasyid kumpulan Nirwana, tetapi jika Faizal Tahir muncul dengan imej rock manakala Khairul Idzwan Baharin muncul dengan imej lebih lembut pula!

bekas nasyid Saujana One In A Million @ isuhangat

bekas nasyid Saujana One In A Million @ isuhangat

Dr Khairul Idzwan Baharin seperti mendedahkan imej sebenar yang dahulunya di tutup dengan imej berkopiah. Saya macam tak percaya tapi kalau benar itulah Khairul Idzwan Baharin bekas vokalis Saujana, harap beliau berubah semula seperti dahulu.

Apalah sangat dengan dunia glamour, Khairul Idzwan Baharin pun dah bergelar Doktor.

info:isuhangat

16 comments:

~nEeYsA~ said...

ya Allah!
btol ke?
ish2..x sngke tol..
pe nk jdi la mnusia skrg ni!

Adzlan said...

adakah kebetulan kut??

madihahzubir said...

citer ni dh hot lame laa...pending..pending!x sngke kn??

wanie said...

mcm xcye je kan...

izul said...

hahahaa...
den pon xtaw..
apew sudah jadi dunie skunk...
kdg2 owng msuk nasyid just nk popular ajew...
nawaitu utk dakwah xdew...
kesiannn.....

adjLA said...

ish3..
rosak rosak.

JASA said...

salam singgah

Fly said...

salam singgah kembali..nice blog bro

syanadya said...

eh saujana nih suami kwn my mum
:D

izul said...

haaa???
yer kew????
so??btol kew dye lembut??
juz nk make sure jew..

zety said...

kenapa boleh jadi macam ni?
cnfrm ke die tu?
hope pelanduk 2 serupa.
kalau betul pn bertaubat la,dh mengalahkn pompuan nmpk gayanya

philoColy said...

ha??..
btl ke dye cetu??.
bia BTL..

jiji najiy said...

cian kann
bukann xcerdik ilmu
tp ntahlaa....

izul said...

ngeee....
klu btul, nape melodi or sape2 wrtwan x g terjah dye
tol x??
tnyer dye same ade dye or x...
tol x korang...
ape2 hal tnggu dulu...
lgpon lam paper dew kuar gak...
tp sam[y skunk dye x muncul2 bg knyataan yg benr...

Dinda said...

cm xcye pn ad neh~

Anonymous said...

Mereka di lahirkan berjiwa sebegitu.